Sitecore® benoemt Mark Frost tot Chief Executive Officer

Ervaren Cloud Software Leider moet volgende groeifase inleiden

Sausalito, CA – 6 juli 2017 – Sitecore®, de internationale marktleider in experience management software, maakt vandaag bekend dat Mark Frost met ingang van 1 juli in dienst is als Chief Executive Officer (CEO). Mark Frost zal de koers van het bedrijf verder bepalen en de activiteiten van Sitecore uitbreiden met behulp van de toonaangevende technologische oplossingen in de markt voor web content management, commerce en digitale marketing software.

Mark Frost volgt medeoprichter Michael Seifert op, die nauw heeft samengewerkt met de directie om deze verandering voor te bereiden. Michael Seifert treedt bij tot de Raad van Bestuur en zal in nauwe samenwerking met Mark Frost de verdere product- en technologische strategie uitstippelen. Mark Frost zal opereren vanuit het kantoor van Sitecore in de baai van San Francisco.

"Samen met Michael heeft de directie gewerkt om een CEO te vinden die de volgende groeifase van Sitecore kan inzetten. De enorme staat van dienst van Mark Frost bij de uitbreiding van grote software-organisaties en zijn grote ervaring in de Software-as-a-Service (SaaS) markt zijn perfect geschikt om Sitecore door de volgende fase van grote groei te begeleiden," vindt Jonas Persson, voorzitter van Sitecore's Raad van Bestuur. "Terwijl Mark Frost de taken van de CEO op zich neemt, zal Michael zijn focus kunnen richten op wat hij het liefst doet: helpen een strategie te ontwikkelen die revolutionaire software oplevert."

"Na 15 jaar waarin ik heb meegeholpen om Sitecore uit te laten groeien tot een wereldwijd marktleider in experience management software, geef ik het stokje nu graag over. Ik weet zeker dat Mark Frost de aangewezen persoon is om Sitecore in deze volgende episode te begeleiden. Zijn deskundigheid in strategie en zijn leidinggevende capaciteiten, in combinatie met zijn opmerkelijke ervaring met de groei van softwarebedrijven, maken hem de ideale man voor Sitecore," aldus Michael Seifert. "Bovendien passen zijn ervaring en zijn inzet voor het oplossen van problemen bij klanten terwijl tegelijk de leidende positie op productniveau en binnen de bedrijfstak wordt versterkt, uitstekend bij de bedrijfscultuur en mijn visie op de toekomst van Sitecore."

Mark Frost heeft meer dan 20 jaar ervaring in de ontwikkeling en uitbreiding van bedrijfsmodellen op basis van de cloud bij grote software-ondernemingen en een enorme staat van dienst in het begeleiden van verandering in bedrijven en leiderschap in de bedrijfstak. Tot voor kort was Mark Frost CEO van MarkMonitor, een internationaal leider in de bescherming van ondernemingsmerken, waar hij een recordgroei van de winstmarge en de winning van nieuwe klanten realiseerde. In oktober 2016 rondde hij uiteindelijk de verkoop af van het bedrijf, dat deel uitmaakte van de IP&S Divisie van Thomson Reuters.

Hiervoor werkte hij als General Manager voor de SaaS Business Unit van CA Technologies, waar hij deel uitmaakte van het Global Leadership Team en verantwoordelijk was voor de transformatie naar SaaS van dit IT-bedrijf ter waarde van $ 4,2 miljard. Mark Frost was ook actief als EVP en General Manager voor de SaaS Business Unit van MarketTools, waar hij de time-to-market wezenlijk verkortte. Dit leverde een klanttevredenheid van meer dan 90% op voor deze onderneming in enterprise feedback management en leider op het gebied van marktonderzoek.

"Sitecore bevindt zich in een spannende fase en ik zie veelbelovende toekomstperspectieven voor ons aanbod aan toonaangevende technologie in web content management, commerce en digitale marketing," zegt Mark Frost, CEO van Sitecore. "Het bedrijf kende een explosieve groei en Michael mag met zijn team enorm trots zijn op wat zij hebben opgebouwd. Ik kijk uit naar mijn samenwerking met het leidinggevend team om die ontwikkeling voort te zetten en door te bouwen op het fundament van een wereldklasse technologie, bijzonder enthousiaste klanten en sterke partners om de stap naar het volgende niveau te zetten."

***

Over Sitecore

Sitecore is de marktleider op het punt van customer experience management software. Het Sitecore® Experience Platform™ beheert content, levert contextuele informatie, automatiseert communicatie en maakt gepersonaliseerde commerce mogelijk, op schaal. Het stelt marketeers in staat om onmiddellijk met content binnen context te reageren op hoe klanten communiceren met het betreffende merk, via elk denkbaar kanaal – vóór, tijdens en na de transactie. Meer dan 4.900 merken – waaronder American Express, Carnival Cruise Lines, easyJet en L'Oréal – vertrouwen op Sitecore voor context marketing om te helpen bij gepersonaliseerde interacties die doelgroepen overtuigen, trouwe klanten opleveren en de omzet verhogen.

Voor meer informatie

Ilse Lauwens

Perscontact

Progress Communications

Julie Kowalski / Sofie Van Poucke

Tel.: +32 (0)2 474 17 46

Over Progress Communications België

Wij zijn een Benelux PR-bureau voor B2B- en B2C-bedrijven in de ICT en consumentenelektronica.

Onze PR-consultants blijven allemaal langer op kantoor voor de webcast van Windows 10 of een koerier die nog een mooie robotstofzuiger komt afleveren. We houden ervan om onze klanten te positioneren als thought leaders in hun segment en we zijn te vinden op beurzen als Infosecurity, Mobile World Congress (MWC), International Broadcasting Convention (IBC), Integrated Systems Europe (ISE), IFA enCeBIt. Als techliefhebbers genieten we van mooie wearables, slimme thermostaten en innovaties.

Bovenal worden we blij van een uitstekende score voor onze klant in de media. Wij geloven dat dit alleen te bereiken is door een goede samenwerking. Samen met onze klant vormen we een team. Samen achterhalen en bepalen we de doelgroepen. Om vervolgens de boodschappen te definiëren, deze boodschappen consistent te verwerken in de storytelling en de juiste media te selecteren. Van eigen platformen (owned media) en betaalde kanalen (paid media) tot en met free publicity (earned media) – of een combinatie daarvan.

Dit zijn klussen die wij al sinds 2002 dagelijks klaren. Hierdoor weten we elke communicatieboodschap op het juiste moment via het juiste kanaal bij de juiste mensen te krijgen. Dat doen we met enthousiaste PR-consultants vanuit onze kantoren in Amsterdam en Brussel.

Naar de press kits
×

Select country