Manuport Logistics gebruikt Descartes voor SOLAS-compliancy

Lier, 24 augustus 2017 – Descartes Systems Group (Nasdaq: DSGX) (TSX:DSG), wereldleider in integratie van handelsverkeer tussen logistiek-intensieve organisaties, maakt bekend dat Manuport Logistics in België de Descartes Verified Gross Mass™-oplossing (Descartes VGM™) gebruikt. Hiermee voldoen klanten aan de regulaties van de SOLAS-wetgeving (International Convention for the Safety of Life at Sea) voor de vereisten voor containergewicht.

"De langdurige relatie tussen Manuport en Descartes speelde een belangrijke rol in onze keuze voor de Descartes VGM-oplossing, maar het waren de snelle implementatiemogelijkheden die Descartes echt onderscheidde van de rest", zegt Luc Geerts, Strategic Accounts Manager bij Manuport Logistics. "Descartes heeft een indrukwekkend trackrecord als het aankomt op netwerkcommunicatie. Verder is het standaardberichtenformaat van de Descartes VGM-oplossing een vergelijkbaar formaat als voor het beheren van zendingen, zoals wij dat nu gebruiken. In de maritieme industrie, waarin standaarden in berichtgeving beperkt zijn, wordt het communicatieproces met de verschillende belanghebbenden in onze supply chain dankzij Descartes sterk vergemakkelijkt."

De Descartes VGM-oplossing zorgt voor VGM-compliance en is via het Descartes Global Logistics Network™ (Descartes GLN™) verbonden met het grootste aantal oceaanvervoerders in de sector. Daarnaast biedt Descartes de mogelijkheid om bestaande connectiviteit opnieuw te gebruiken om boekingen en verzendinstructies te verzenden, statusberichten te ontvangen, en meer. Dankzij één communicatiekanaal is er geen toegang tot meerdere vervoerders meer nodig en is de communicatie door alle systemen gestroomlijnd. Manuport Logistics gebruikt het Descartes GLN™ al vele jaren voor de elektronische uitwisseling van orders, boekingen van oceaanvervoerders, verzendinstructies en containerstatusberichten.

"Manuport werkt continu aan het vergroten van de toegevoegde waarde aan hun klanten, en wij zijn blij daarbij te kunnen helpen”, zegt Eric Geerts, Director of Product Management, EU Customs, Ports & Ocean Shipment Services bij Descartes. "Als onderdeel van onze end-to-end connectiviteits- en leveringsoplossingen helpen wij logistiek dienstverleners, zoals Manuport Logistics, probleemloos contact te leggen met vervoerders en zeevervoerders zonder eigen schepen – zogenoemde NVOCC's – om SOLAS-compliancy te vergemakkelijken en efficiënt te opereren. We helpen hen ook om te voldoen aan steeds veranderende industriemandaten en -voorschriften.”

Over Manuport Logistics

Manuport Logistics biedt expertise in logistieke dienstverlening aan haar klanten voor een breed scala van cargo (industriële cargo, consumptiegoederen, breakbulk en project, voedsel en vloeistoffen). Ze combineren zeevaart, wegverkeer, binnenvaart, spoor- en luchtverkeer en bieden op maat gemaakte concepten met volledige ondersteuning in documentatie, douane, opslag en handling. Met 250 medewerkers en kantoren in België, Frankrijk, Duitsland, de VS, de VAE, Malta, Singapore en Brazilië realiseerde Manuport Logistics in 2016 een omzet van 170 miljoen euro. Bezoek onze website op http://www.manuport-logistics.com of volg ons op Facebook of LinkedIn.

 

Over Descartes

Descartes (TSX: DSG) (Nasdaq: DSGX) is de wereldwijde leider op het gebied van on-demand SaaS-oplossingen (Software-as-a-Service) die bijdragen aan de verbetering van de productiviteit en van de prestaties en zekerheid voor ondernemingen, waarbij logistiek een belangrijke rol speelt. Klanten gebruiken de modulaire, cloud-based oplossingen om leveringen te plannen, te sturen, te volgen en te meten. Ook kunnen zij vrachten plannen, toewijzen en uitvoeren, transportfacturen opstellen, controleren en betalen, wereldwijde handelsdata bekijken, douane- en beveiligingsdocumenten voor import en export archiveren, en verschillende andere logistieke processen uitvoeren. Dit alles door deelname aan ’s werelds grootste, multimodale samenwerkingscommunity voor logistiek. Het hoofdkantoor van Descartes is gevestigd in Waterloo, Canada, en de organisatie heeft kantoren en partners wereldwijd. Meer informatie: www.descartes.com. Volg ons op LinkedIn en Twitter voor de meest recente informatie.

Perscontact                                                                                                                         

Progress Communications                                                                                             

Julie Kowalski / Sofie Van Poucke                                                                               

Tel: +32 2 474 17 46                                                                                                         

descartes@progresscommunications.be                                                                 

Over Progress Communications België

Wij zijn een Benelux PR-bureau voor B2B- en B2C-bedrijven in de ICT en consumentenelektronica.

Onze PR-consultants blijven allemaal langer op kantoor voor de webcast van Windows 10 of een koerier die nog een mooie robotstofzuiger komt afleveren. We houden ervan om onze klanten te positioneren als thought leaders in hun segment en we zijn te vinden op beurzen als Infosecurity, Mobile World Congress (MWC), International Broadcasting Convention (IBC), Integrated Systems Europe (ISE), IFA enCeBIt. Als techliefhebbers genieten we van mooie wearables, slimme thermostaten en innovaties.

Bovenal worden we blij van een uitstekende score voor onze klant in de media. Wij geloven dat dit alleen te bereiken is door een goede samenwerking. Samen met onze klant vormen we een team. Samen achterhalen en bepalen we de doelgroepen. Om vervolgens de boodschappen te definiëren, deze boodschappen consistent te verwerken in de storytelling en de juiste media te selecteren. Van eigen platformen (owned media) en betaalde kanalen (paid media) tot en met free publicity (earned media) – of een combinatie daarvan.

Dit zijn klussen die wij al sinds 2002 dagelijks klaren. Hierdoor weten we elke communicatieboodschap op het juiste moment via het juiste kanaal bij de juiste mensen te krijgen. Dat doen we met enthousiaste PR-consultants vanuit onze kantoren in Amsterdam en Brussel.

Naar de press kits
×

Select country