WPP en Sitecore® lanceren wereldwijd partnerschap

Digitale oplossingen van wereldklasse op schaal zullen marketing vereenvoudigen en hoger rendement opleveren

Londen en Las Vegas – 17 oktober 2017 WPP, 's werelds grootste dienstverlenende communicatiegroep, en Sitecore, de wereldmarktleider in experience management software, maken vandaag een wereldwijd strategisch partnerschap bekend: de WPP-Sitecore Alliance. 

 

Het partnerschap verenigt de bestaande Sitecore-partners van WPP – AKQA, Cognifide, Globant, Mirum, Ogilvy, POSSIBLE, VML en Wunderman – in één enkel team dat samen met Sitecore's product-, sales- en supportteams werkt aan de ontwikkeling van innovatieve, gepersonaliseerde klantervaringen. Als een Sitecore Global Platinum Partner combineert de WPP-Sitecore Alliance de enorme digitale marketingexpertise van WPP en de grote geografische spreiding met Sitecore's toonaangevende marketingtechnologie om digitale oplossingen van wereldklasse op schaal aan te bieden. Dit verlaagt de complexiteit en de kosten en levert sneller rendement op investeringen in marketing.

 

De bij het partnerschap betrokken bureaus van WPP hebben grote ervaring met de implementatie van Sitecore. Ze hebben met succes samengewerkt met Sitecore om productinnovaties aan te passen waarvan gemeenschappelijke cliënten momenteel profiteren. De WPP-Sitecore Alliance zal ook verdere samenwerking mogelijk maken, gericht op een verbetering van klantervaringen via alle digitale contactpunten.

 

Scott Spirit, WPP's Chief Digital Officer zegt: "WPP is geïnteresseerd aan samenwerking met voorlopers in de marketingtechnologie om ons aanbod uit te breiden. Zo kunnen onze ondernemingen de hulpmiddelen en support aanbieden die nodig is in een wereld met steeds meer digitale consumenten. Het combineren van onze hulpmiddelen is essentieel om dit waar te maken. Wij zijn erg enthousiast over de recente release van de Sitecore Experience Cloud en zien geweldige mogelijkheden om het succes van klanten samen verder uit te bouwen."

 

"We zijn opgetogen over de samenwerking met WPP om het aantal merken te vergroten dat de technologie van Sitecore benut voor meer gepersonaliseerde klantervaringen binnen context.   Marketeers en digitale teams gaan enorm profiteren van de expertise en mogelijkheden die de WPP-Sitecore Alliance te bieden heeft," stelt Mark Zablan, Chief Revenue Officer van Sitecore.

 

Sitecore onthult vandaag de Sitecore Experience Cloud™, [CZ1] met een breed aanbod aan content management, digitale marketing en commerce tools, net als continu geoptimaliseerde ervaringen, nieuwe benaderingen voor het verzamelen van klantgegevens en realtime inzichten met behulp van machine learning.  Als deel van deze aankondiging kondigt Sitecore een beduidende release aan van versie 9 van zijn vlaggenschip – het Sitecore® Experience Platform™, het digitale experience platform en de Sitecore® Experience Manager voor web CMS.

 

Over WPP

WPP is 's werelds grootste dienstverlenende communicatiegroep met een omzet van 74 miljard dollar en inkomsten van meer dan 19 miljard dollar. Via de operatieve bedrijven levert de Groep een enorm aantal reclame- en marketingdiensten, waaronder: reclame & media investment management, data investment management, public relations & public affairs, branding & identity, healthcare communications, digitale diensten, e-commerce en shopper marketing en specialistische communicatie. De onderneming heeft meer dan 200.000 medewerkers (inclusief geassocieerde deelnemingen en beleggingen) met meer dan 3.000 vestigingen in 112 landen. Ga voor meer informatie naar www.wpp.com.

 

WPP werd voor het zevende achtereenvolgende jaar benoemd tot Holding Company van het jaar bij het internationale creatieve festival in Cannes in 2017. WPP werd ook voor de zesde keer achter elkaar uitgeroepen tot de meest effectieve holding in de Effie Effectiveness Index van 2017 – een erkenning voor de effectiviteit van marketingcommunicatie. In 2017 werd WPP door Warc 100 erkend als de World’s Top Holding Company (derde achtereenvolgende jaar).

 

Ga voor meer informatie naar www.wpp.com.

 

Over Sitecore

Sitecore is de marktleider op het punt van customer experience management software. Het Sitecore® Experience Platform™ beheert content, levert contextuele informatie, automatiseert communicatie en maakt gepersonaliseerde commerce mogelijk, op schaal. Het stelt marketeers in staat om onmiddellijk met content binnen context te reageren op hoe klanten communiceren met het betreffende merk, via elk denkbaar kanaal – vóór, tijdens en na de transactie. Meer dan 4.900 merken – waaronder American Express, Carnival Cruise Lines, easyJet en L'Oréal – vertrouwen op Sitecore voor context marketing om te helpen bij gepersonaliseerde interacties die doelgroepen overtuigen, trouwe klanten opleveren en de omzet verhogen.

Over Progress Communications België

Wij zijn een Benelux PR-bureau voor B2B- en B2C-bedrijven in de ICT en consumentenelektronica.

Onze PR-consultants blijven allemaal langer op kantoor voor de webcast van Windows 10 of een koerier die nog een mooie robotstofzuiger komt afleveren. We houden ervan om onze klanten te positioneren als thought leaders in hun segment en we zijn te vinden op beurzen als Infosecurity, Mobile World Congress (MWC), International Broadcasting Convention (IBC), Integrated Systems Europe (ISE), IFA enCeBIt. Als techliefhebbers genieten we van mooie wearables, slimme thermostaten en innovaties.

Bovenal worden we blij van een uitstekende score voor onze klant in de media. Wij geloven dat dit alleen te bereiken is door een goede samenwerking. Samen met onze klant vormen we een team. Samen achterhalen en bepalen we de doelgroepen. Om vervolgens de boodschappen te definiëren, deze boodschappen consistent te verwerken in de storytelling en de juiste media te selecteren. Van eigen platformen (owned media) en betaalde kanalen (paid media) tot en met free publicity (earned media) – of een combinatie daarvan.

Dit zijn klussen die wij al sinds 2002 dagelijks klaren. Hierdoor weten we elke communicatieboodschap op het juiste moment via het juiste kanaal bij de juiste mensen te krijgen. Dat doen we met enthousiaste PR-consultants vanuit onze kantoren in Amsterdam en Brussel.

Naar de press kits
×

Select country