Orange en Red Hat slaan handen ineen om voorop te lopen in innovatie omtrent netwerkvirtualisatie

Bedrijven werken samen om technologische innovatie binnen community-projecten te stimuleren; Orange gebruikt Red Hat Open Stack Platform voor netwerktransformatie

Brussel, 9 november 2017 – Red Hat, Inc. (NYSE: RHT), ‘s werelds toonaangevende leverancier van opensource-oplossingen, gaat een samenwerking aan met Orange, een grote, multinationale telecomoperator. Samen bouwen deze partijen een moderne infrastructuur voor een agile, responsive netwerk, bedoeld om innovaties sneller aan te bieden aan klanten en diensten dynamisch uit te breiden. Orange en Red Hat werken samen binnen opensource-community-projecten om technologische innovatie op het gebied van netwerkvirtualisatie te versnellen. Orange gebruikt tevens het Red Hat OpenStack Platform voor inzet van zijn netwerkfunctie-virtualisatie-infrastructuur (NFVi).

Orange werkt samen met Red Hat als onderdeel van een gezamenlijk ontwikkelingsprogramma voor het leveren van aanvullende functies die NFV ondersteunen in OpenStack en andere opensource-community’s. Doel van het programma is beter in te kunnen spelen op de specifieke behoeften van leveranciers van communicatiediensten en hun netwerken tijdens het ontwikkelen van technologieën. Deze community-samenwerking leidde recent tot de integratie van het OpenStack BGP VPN-project en zijn referentie-implementatie (BaGPipe), met Orange als een van de leidende contributors. Dit BGP VPN-project richt zich op de mogelijkheid voor telecomoperators om Infrastructure-as-a-Service- (IaaS) of NFV-datacenters en bedrijven onderling met elkaar te verbinden, en daarbij gebruik te maken van routing-technologieën die voldoen aan de marktstandaard.

Orange omarmt NFV als onderdeel van zijn netwerktransformatiestrategie, bedoeld om te profiteren van meer agility. Dit kan worden gerealiseerd door de software-laag los te koppelen van de hardware-stack. Hiervoor gebruikt Orange het Red Hat OpenStack Platform, voor zijn internationale NFV-inzet van zeer schaalbare en agile cloud-IaaS. Dit maakt betere integratie mogelijk van virtuele netwerkfuncties (VNF’s) van uiteenlopende vendoren.

Darrell Jordan-Smith, vicepresident Global Information and Communications Technology bij Red Hat: “Orange heeft een rol als moderne open-communicatieprovider. Niet alleen door inzet van een volledig open technologieplatform met Red Hat OpenStack Platform en Red Hat Ceph Storage, maar ook door het toevoegen van zijn expertise aan community-ontwikkelingen. We zijn zeer verheugd dat onze technologieën bijdragen aan Orange’s gestandaardiseerde NFVi-platform. We kijken ernaar uit onze samenwerking voort te zetten binnen opensource-initiatieven, bedoeld om de sector nieuwe business value te bieden.”

Christian Gacon, vicepresident Wireline Networks and Infrastructure bij Orange: “We willen graag vooroplopen in de ontwikkeling van technologieplatformen die onze toekomstige netwerken kunnen ondersteunen, zoals OpenStack. We werken nauw samen met Red Hat om innovatie binnen open community’s te stimuleren en ze in lijn te brengen met hedendaagse verwachtingen. Als leider in opensource-oplossingen is Red Hat zo in staat die innovatie om te zetten in productieklare realisaties binnen zijn Red Hat OpenStack Platform. Ons gezamenlijke werk aan het BGP VPN-project is een goed voorbeeld van een belangrijk onderdeel van netwerktechnologie dat we verbeteren voor moderne communicatie, nu de branche streeft naar dynamischere, meer agile en zelfaanpassende netwerken. Terwijl we werken aan de uitrol van NFVi zijn we ervan overtuigd dat standaardisering van open source het mogelijk maakt interoperabiliteit te brengen binnen het ecosysteem voor grote, schaalbare cloudomgevingen. We zien Red Hat als waardevolle partner die ons in staat stelt VNF’s van verschillende vendoren binnen te halen.”

Over Red Hat, Inc.

Red Hat is ‘s werelds toonaangevende leverancier van opensource-softwareoplossingen. Het maakt gebruik van een community-gedreven benadering om betrouwbare en kwalitatieve cloud-, Linux-, middleware-, storage- en virtualisatietechnologieën te leveren. Red Hat biedt tevens bekroonde ondersteuning, training en consultancy-diensten. Als verbindingshub in een wereldwijd netwerk van bedrijven, partners en opensource-community’s, helpt Red Hat bij het creëren van relevante, innovatieve technologieën die bronnen helpen groeien en klanten voorbereiden op de toekomst van IT. Lees meer op www.redhat.com.

Over Progress Communications België

Wij zijn een Benelux PR-bureau voor B2B- en B2C-bedrijven in de ICT en consumentenelektronica.

Onze PR-consultants blijven allemaal langer op kantoor voor de webcast van Windows 10 of een koerier die nog een mooie robotstofzuiger komt afleveren. We houden ervan om onze klanten te positioneren als thought leaders in hun segment en we zijn te vinden op beurzen als Infosecurity, Mobile World Congress (MWC), International Broadcasting Convention (IBC), Integrated Systems Europe (ISE), IFA enCeBIt. Als techliefhebbers genieten we van mooie wearables, slimme thermostaten en innovaties.

Bovenal worden we blij van een uitstekende score voor onze klant in de media. Wij geloven dat dit alleen te bereiken is door een goede samenwerking. Samen met onze klant vormen we een team. Samen achterhalen en bepalen we de doelgroepen. Om vervolgens de boodschappen te definiëren, deze boodschappen consistent te verwerken in de storytelling en de juiste media te selecteren. Van eigen platformen (owned media) en betaalde kanalen (paid media) tot en met free publicity (earned media) – of een combinatie daarvan.

Dit zijn klussen die wij al sinds 2002 dagelijks klaren. Hierdoor weten we elke communicatieboodschap op het juiste moment via het juiste kanaal bij de juiste mensen te krijgen. Dat doen we met enthousiaste PR-consultants vanuit onze kantoren in Amsterdam en Brussel.

Naar de press kits
×

Select country