Anaplan blijft groeien in financiële sector met wereldwijd tweehonderd nieuwe klanten

Brussel, 11 december 2017 Anaplan, de toonaangevende leverancier van een platform voor connected planning, realiseerde in de afgelopen twaalf maanden een aanhoudende groei in de financiële sector.

De finance-oplossingen van Anaplan stellen financieel dienstverleners in staat om hun strategische CPM-processen (corporate performance management) te automatiseren en te transformeren door het verbinden van data, mensen en plannen binnen zowel de Finance-afdeling als Operations. Anaplan heeft de afgelopen twaalf maanden rond de tweehonderd nieuwe klanten over de gehele wereld voorzien van oplossingen voor winstoptimalisatie, scenarioplanning, risicoanalyses en zero-based budgeting. Voorbeelden van nieuwe klanten zijn Booking.com, Lithium, Schneider Electric Software, Travelodge Hotels en United Laboratories.

“Vóór de invoering van Anaplan hadden we een erg versnipperd planningsproces met meer dan een dozijn losse applicaties”, zegt Jeff Brobst, vicepresident Finance van Seagate Technology. “We zagen de toegevoegde waarde van Anaplan het eerst binnen onze Finance-afdeling en hebben het platform verder uitgebreid naar andere divisies. Nu gebruikt het FP&A-team Anaplan voor de financiële budgetten en het Revenue Planning-team voor de omzetplanning. Een van onze units zet Anaplan in voor demand-planning en Customer Service gebruikt het voor het modelleren van opbrengsten. Naast een verlaging van de kosten voor planningssoftware en -support is ons planningsproces ook flexibeler geworden. Verder is de impact van wijzigingen sneller of zelfs meteen zichtbaar.”

In samenwerking met partners als Accenture, Deloitte en PwC voegde Anaplan in de afgelopen twaalf maanden 35 nieuwe apps toe aan zijn App Hub. Deze apps helpen bedrijven bij het inspelen op veranderende klantverwachtingen, nieuwe regelgeving en veranderende businessmodellen. Voorbeelden van nieuwe apps zijn:

·        IFRS 16. Deze app helpt bedrijven bij het voldoen aan nieuwe regels op het gebied van leasing;

·        IFRS 9 Impairment. Deze app helpt organisaties bij het modelleren van Expected Credit Loss voor alle verliesinstrumenten volgens IFRS 9;

·        ORSA Forecasting. Deze app helpt verzekeraars bij het bouwen van Own Risk and Solvency Assessment-practices (ORSA) in hun forecasting-processen;

·        Transfer Pricing for Financial Services. Deze app helpt financieel dienstverleners bij het omarmen van best practices op het gebied van kostentoewijzing en transfer pricing.

“We zien steeds meer toonaangevende financieel dienstverleners de keus maken voor Anaplan voor het creëren van een dynamischer en betrouwbaarder systeem voor connected planning en performancemanagement”, zegt Tony Levy, Global Head of Finance Solutions bij Anaplan. “Het kaliber klanten onderstreept ons commitment om hen te helpen bij het effectiever sturen van prestaties door betere planning, analyse en rapportages.”

“Binnen alle sectoren maakt de Finance-afdeling de beweging naar connected planning voor betere en snellere besluitvorming”, zegt R ‘Ray’ Wang, Principal Analyst en oprichter van Constellation Research. “De waarde en het toekomstige succes van een bedrijf zijn in toenemende mate afhankelijk van de manier waarop medewerkers efficiënt met elkaar kunnen samenwerken en hun kennis kunnen delen en uitbreiden.”

Anaplan werd door Gartner als Leider opgenomen in het Gartner Magic Quadrant for Cloud Strategic Corporate Performance Management Solutions van juni 2017. Download het rapport.

Disclaimer

Gartner beveelt geen leveranciers, producten of diensten aan, die in zijn onderzoeksrapporten worden beschreven. Ook adviseert Gartner technologiegebruikers niet om alleen de leveranciers met de hoogste beoordelingen te selecteren. Onderzoekspublicaties van Gartner bevatten de meningen van de onderzoeksorganisatie van Gartner en moeten niet worden opgevat als feiten. Gartner wijst alle garanties, expliciet of impliciet, met betrekking tot dit onderzoek af, inclusief garanties van verkoopbaarheid of geschiktheid voor een bepaald doel.

Over Anaplan

Anaplan presenteert een nieuw tijdperk van connected planning. Grote en snelgroeiende organisaties gebruiken Anaplans cloudplatform in de gehele organisatie om weloverwogen beslissingen te nemen aan de hand van snellere en effectievere planningsprocessen. Anaplan biedt tevens support, training en advies op het gebied van planning en transformatie. Anaplan is een niet-beursgenoteerde onderneming in San Francisco met zestien kantoren en meer dan 150 expertpartners wereldwijd. Voor meer informatie, bezoek www.anaplan.com.   

Over Progress Communications België

Wij zijn een Benelux PR-bureau voor B2B- en B2C-bedrijven in de ICT en consumentenelektronica.

Onze PR-consultants blijven allemaal langer op kantoor voor de webcast van Windows 10 of een koerier die nog een mooie robotstofzuiger komt afleveren. We houden ervan om onze klanten te positioneren als thought leaders in hun segment en we zijn te vinden op beurzen als Infosecurity, Mobile World Congress (MWC), International Broadcasting Convention (IBC), Integrated Systems Europe (ISE), IFA enCeBIt. Als techliefhebbers genieten we van mooie wearables, slimme thermostaten en innovaties.

Bovenal worden we blij van een uitstekende score voor onze klant in de media. Wij geloven dat dit alleen te bereiken is door een goede samenwerking. Samen met onze klant vormen we een team. Samen achterhalen en bepalen we de doelgroepen. Om vervolgens de boodschappen te definiëren, deze boodschappen consistent te verwerken in de storytelling en de juiste media te selecteren. Van eigen platformen (owned media) en betaalde kanalen (paid media) tot en met free publicity (earned media) – of een combinatie daarvan.

Dit zijn klussen die wij al sinds 2002 dagelijks klaren. Hierdoor weten we elke communicatieboodschap op het juiste moment via het juiste kanaal bij de juiste mensen te krijgen. Dat doen we met enthousiaste PR-consultants vanuit onze kantoren in Amsterdam en Brussel.

Naar de press kits
×

Select country