DESTINY NEEMT IT101 EN MERITEL OVER OM GROEIAMBITIES TE VERWEZENLIJKEN

Brussel, 1 december 2017 – Destiny, aanbieder van cloudcommunicatie-oplossingen voor innovatieve ondernemingen, heeft IT101 en Meritel overgenomen. Beide overnames kaderen in de groeiambities van het bedrijf om op korte termijn te evolueren naar een omzet van vijftig miljoen euro én om aanwezig te zijn in meerdere landen.

Met het Destiny-cloudinteractieplatform kunnen bedrijven vanop elke plaats en met elk toestel efficiënter communiceren, aangezien telecom en IT naadloos in elkaar overvloeien in de achterliggende architectuur. Daardoor biedt Destiny zeer flexibele en schaalbare oplossingen aan die perfect aangepast zijn aan de huidige behoeften van de klant, én aanpasbaar zijn aan toekomstige klanten.

Digitale communicatie (VoiP, e-mail, internet, cloud apps) via verschillende toestellen (laptop, smartphone, tablet) heeft meer dan ooit nood aan een goede databeveiliging. Daarom is de overname van IT101 een logische evolutie: het bedrijf heeft jaren ervaring in cloudbeveiliging. Ondertussen zijn er al meer dan 160.000 gebruikers in tien landen die vertrouwen op hun cloudbeveiligingsoplossingen. Bovendien sluit het bedrijf mooi aan bij Destiny op gebied van klantenportfolio, strategische visie en internationalisering. Ook IT101 wil deze technologie op een eenvoudige manier en met voorspelbare kosten ter beschikking stellen van klanten en partners.

‘De kennis die IT101 in huis heeft, versterkt onze propositie’, aldus Daan De Wever, Managing Director Destiny. ‘Security is een zeer belangrijke component geworden in onze sector, en dankzij de overname kunnen wij onze klanten een nog vollediger dienstenpakket aanbieden’. Christophe Reynaert, CEO en oprichter van IT101, ziet de overname eveneens als een schitterende opportuniteit: Destiny heeft een zeer uniek platform dat een betere bereikbaarheid en schaalbaarheid voor klanten mogelijk maakt door telecom en IT te integreren. Wij maken het plaatje compleet met onze kennis en ervaring.’

De overname van Meritel is van een andere aard. Meritel is een B2B-telecomprovider die al jaren actief is op de Belgische markt en heeft een ruime klantenportefeuille binnen het segment van kleine en middelgrote ondernemingen. Kmo’s kunnen zo de overstap maken van traditionele telecom naar het Destiny-cloudplatform. ‘Destiny kan deze klanten nieuwe tools en oplossingen aanbieden zodat ze nog beter voorbereid zijn op de digitale uitdagingen van morgen’, zegt Daan De Wever. Ook Bart De Keyser, CEO van Meritel, beaamt dat zijn klanten nood hebben aan flexibele en schaalbare cloudcommunicatie-oplossingen.

‘Destiny kan deze klanten nieuwe tools en oplossingen aanbieden zodat ze nog beter voorbereid zijn op de digitale uitdagingen van morgen’, zegt Daan De Wever. Ook Bart De Keyser, CEO van Meritel, beaamt dat zijn klanten nood hebben aan flexibele en schaalbare cloudcommunicatie-oplossingen. “Meritel biedt zijn klanten kwaliteitsvolle dataverbindingen en state of the art datacenterdiensten aan. We zijn dan ook verheugd onze services toe te kunnen voegen aan het Destiny cloudinteractieplatform. Dit geeft onze klanten de mogelijkheid beroep te doen op een geïntegreerde oplossing met flexibiliteit en schaalbaarheid als grote voordelen”, aldus Bart De Keyser, CEO & Co-Founder bij Meritel.

Met deze twee overnames groeit de omzet van Destiny naar 28 miljoen euro, met een EBITDA van twintig procent – bijna een verdubbeling op twaalf maanden tijd. Maar daar stopt de ambitie niet, want momenteel zijn er interessante contacten met enkele opportuniteiten in het buitenland. Het doel is om op korte termijn te groeien naar een omzet van vijftig miljoen euro en fysiek aanwezig te zijn in meerdere landen.

Deze schitterende resultaten zijn ook bepaalde waarnemers niet ontgaan. Zo kreeg Destiny  een aantal weken geleden de eerste prijs in de categorie ‘Most Sustainable Growth’ bij de uitreiking van de Deloitte Fast 50.

Over Destiny

Destiny, opgericht in 2008, is een aanbieder van cloudcommunicatie-oplossingen en richt zich vooral op innovatieve ondernemingen. Met 100 medewerkers en een jaaromzet van 28 miljoen euro groeide het telecombedrijf uit tot de snelst groeiende B2B-telecomspeler in België. Met het Destiny-cloudinteractieplatform kunnen bedrijven vanop elke plaats en met elk toestel efficiënter communiceren, aangezien telecom en IT naadloos in elkaar overvloeien in de achterliggende architectuur. Daardoor biedt Destiny zeer flexibele en schaalbare oplossingen aan die perfect aangepast zijn aan de huidige behoeften van de klant, én aanpasbaar zijn aan de toekomstige behoeften.

Het eigen Destiny-netwerk garandeert snelheid en doorgedreven service voor de meer dan 4.500 professionele klanten, waaronder gereputeerde bedrijven zoals Katoennatie, Cevora, McDonalds, Standaard Boekhandel, Ecover, ZEB, Antargaz, Gabriels en Würth.

Over Progress Communications België

Wij zijn een Benelux PR-bureau voor B2B- en B2C-bedrijven in de ICT en consumentenelektronica.

Onze PR-consultants blijven allemaal langer op kantoor voor de webcast van Windows 10 of een koerier die nog een mooie robotstofzuiger komt afleveren. We houden ervan om onze klanten te positioneren als thought leaders in hun segment en we zijn te vinden op beurzen als Infosecurity, Mobile World Congress (MWC), International Broadcasting Convention (IBC), Integrated Systems Europe (ISE), IFA enCeBIt. Als techliefhebbers genieten we van mooie wearables, slimme thermostaten en innovaties.

Bovenal worden we blij van een uitstekende score voor onze klant in de media. Wij geloven dat dit alleen te bereiken is door een goede samenwerking. Samen met onze klant vormen we een team. Samen achterhalen en bepalen we de doelgroepen. Om vervolgens de boodschappen te definiëren, deze boodschappen consistent te verwerken in de storytelling en de juiste media te selecteren. Van eigen platformen (owned media) en betaalde kanalen (paid media) tot en met free publicity (earned media) – of een combinatie daarvan.

Dit zijn klussen die wij al sinds 2002 dagelijks klaren. Hierdoor weten we elke communicatieboodschap op het juiste moment via het juiste kanaal bij de juiste mensen te krijgen. Dat doen we met enthousiaste PR-consultants vanuit onze kantoren in Amsterdam en Brussel.

Naar de press kits
×

Select country