Havenbedrijf Antwerpen kiest opnieuw voor elektronische communicatiedienst van Descartes

Lier, 12 januari 2018 - Descartes Systems Group (Nasdaq:DSGX) (TSX:DSG), wereldleider in integratie van handelsverkeer tussen logistiek intensieve organisaties, heeft een tender bij Port of Antwerp gewonnen. De aanbesteding houdt een voortzetting van de huidige activiteiten in, waarbij Port of Antwerp opnieuw kiest voor het Descartes Global Network™ (Descartes GLN™) voor elektronische communicatiediensten. Het platform helpt bedrijven in de haven van Antwerpen om goederen sneller te verschepen. De oplossing ondersteunt de uitwisseling van elektronische data en documenten tussen havenautoriteiten, vrachtvervoerders, verladers, zeevervoerders, expediteurs, terminal operators en andere gerelateerde bedrijven en overheidsinstellingen.

“We zijn vereerd dat we Port of Antwerp mogen blijven helpen om de elektronische uitwisseling van data tussen bedrijven en autoriteiten te vereenvoudigen, en dat we de bedrijven in de havencommunity mogen ondersteunen met transparantie en efficiency in de supply chain”, zegt Roy van Aalst, VP Sales Benelux bij Descartes. “De uitgebreide mogelijkheden van Descartes GLN voorzien de havenbedrijven en andere logistieke community’s van een platform voor effectieve samenwerking met alle handelsorganisaties.”

Descartes GLN is ’s werelds meest uitgebreide logistieke communicatienetwerk voor realtime multimodale uitwisseling van elektronische gegevens. Dit netwerk stelt het Havenbedrijf en de bedrijven in de haven in staat om hun elektronische communicatie te stroomlijnen. Bedrijven die Descartes GLN gebruiken, communiceren naadloos met klanten, handelspartners en overheden, en benutten de netwerkgebaseerde oplossingen optimaal. Descartes biedt daarnaast ook Web oplossingen voor de aangifte van gevaarlijke goederen bij het Havenbedrijf en voor het doorsturen van de summiere aangifte naar de douane. Descartes GLN biedt logistieke diensten aan die de volledige reikwijdte van het logistieke proces beslaan: van contractmanagement tot onder andere cargoboekingen, het tracken van zendingen en veiligheids- en fiscale -aangiftes.

Over Port of Antwerp

Port of Antwerp is sinds de middeleeuwen een onmisbare schakel in de wereldhandel. Tegenwoordig dragen 150.000 mensen bij aan dit succesverhaal waarbij er nauwe samenwerking is tussen particuliere ondernemingen, de autoriteiten en het Havenbedrijf. Antwerpen is één van de grootste havengebied ter wereld, door de eeuwen heen groeide het gebied tot 12.068 hectare, of ongeveer 20.000 voetbalvelden. Ga voor meer informatie naar www.portofantwerp.com/nl.

Over Descartes

Descartes (TSX:DSG) (Nasdaq:DSGX) is de wereldwijde leider op het gebied van on-demand, SaaS-oplossingen (Software-as-a-Service) die bijdragen aan de verbetering van de productiviteit, en van de prestaties en zekerheid voor ondernemingen, waarbij logistiek een belangrijke rol speelt. Klanten gebruiken de modulaire, cloud-based oplossingen om leveringen te plannen, te sturen, te volgen en te meten. Ook kunnen zij vrachten plannen, toewijzen en uitvoeren, transportfacturen opstellen, controleren en betalen, wereldwijde handelsdata bekijken, douane- en beveiligingsdocumenten voor import en export archiveren, en verschillende andere logistieke processen uitvoeren. Dit alles door deelname aan ’s werelds grootste, multimodale samenwerkingscommunity voor logistiek. Het hoofdkantoor van Descartes is gevestigd in Waterloo, Canada, en de organisatie heeft kantoren en partners wereldwijd. Meer informatie: www.descartes.com. Volg ons op LinkedIn en Twitter voor de meest recente informatie.

Over Progress Communications België

Wij zijn een Benelux PR-bureau voor B2B- en B2C-bedrijven in de ICT en consumentenelektronica.

Onze PR-consultants blijven allemaal langer op kantoor voor de webcast van Windows 10 of een koerier die nog een mooie robotstofzuiger komt afleveren. We houden ervan om onze klanten te positioneren als thought leaders in hun segment en we zijn te vinden op beurzen als Infosecurity, Mobile World Congress (MWC), International Broadcasting Convention (IBC), Integrated Systems Europe (ISE), IFA enCeBIt. Als techliefhebbers genieten we van mooie wearables, slimme thermostaten en innovaties.

Bovenal worden we blij van een uitstekende score voor onze klant in de media. Wij geloven dat dit alleen te bereiken is door een goede samenwerking. Samen met onze klant vormen we een team. Samen achterhalen en bepalen we de doelgroepen. Om vervolgens de boodschappen te definiëren, deze boodschappen consistent te verwerken in de storytelling en de juiste media te selecteren. Van eigen platformen (owned media) en betaalde kanalen (paid media) tot en met free publicity (earned media) – of een combinatie daarvan.

Dit zijn klussen die wij al sinds 2002 dagelijks klaren. Hierdoor weten we elke communicatieboodschap op het juiste moment via het juiste kanaal bij de juiste mensen te krijgen. Dat doen we met enthousiaste PR-consultants vanuit onze kantoren in Amsterdam en Brussel.

Naar de press kits
×

Select country